ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agricultorii au reluat protestele

13:09 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. După o pauză de trei zile, agricultorii au reluat astăzi protestele. Aceștia solicită compensații de 3000 de lei la hectar pentru culturile cerealiere din grupa a doua, care au fost grav afectate de secetă. La protest au anunțat că se alătură și transportatorii, dar și reprezentanții sectorului HoReCa, comunică MOLDPRES.

Protestatarii au parcat mai mult tractoare în fața Parlamentului R. Moldova, dar și în fața Președinției, iar transportatorii au adus autovehicule în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestanții scandează ”Demisia!”, ”Anticipate!” și ”Noi nu cedăm!”. Acestora li s-au alăturat și reprezentanți și simpatizanți ai unor partide.

Directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco, susține că agricultorii au cerut întâlniri cu premierul, ministrul Finanțelor, deputați, însă solicitările lor nu au fost auzite. El spune că agricultorii vor protesta pașnic și cer autorităților să le asculte solicitările.

Angajații IGP au venit cu o serie de recomandări în contextul protestului fermierilor și le-au solicitat participanților la manifestație să respecte legea și să nu admită încălcări de ordine și siguranță publică.

„Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, se arată în comunicatul poliției.

Agricultori din mai multe raioane ale țării protestează de mai multe zile în centrul capitalei.

img20010177

img20010177

img20010177

img20010177

img20010177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!