ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va extinde asistența financiară pentru reforma poliției

13:12 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană va redirecționa 21,4 milioane de euro pentru protejarea personalului de aplicare a legii din Republica Moldova împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Addendumului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020.

Astfel, potrivit documentului, UE urmează să redirecționeze fondurile existente pentru suportul bugetar privind reforma poliției în vederea sprijinirii eforturilor organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în combaterea și gestionarea situației COVID-19. Pentru aceasta, MAI va elabora un plan cu privire la progresele înregistrate în implementarea măsurilor COVID-19 relevante pentru subdiviziunile de aplicare a legii: Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General de Carabinieri. Măsurile care vor fi incluse în acest plan vor acoperi necesitățile pentru a proteja mai bine personalul de aplicare a legii și publicul larg împotriva riscurilor legate de COVID-19. Aprobarea și implementarea acestui plan condiționează acordarea sprijinului bugetar în valoare totală de 21,4 mln de euro.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020 a fost semnat la 14 decembrie 2016.

foto: facebook.com/politiarepubliciimoldova/photos

img20010178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!