ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

16:14 | 22.12.2020 Categorie: Comunicate

R. Moldova a prezidat reuniunea autorităților de reglementare a piețelor valorilor mobiliare ale statelor-membre CSI

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Cea de-a XXIV-a ședință a Consiliului conducătorilor organelor de reglementare a piețelor valorilor mobiliare ale statelor-membre CSI s-a desfășurat la 22 decembrie curent sub președinția R. Moldova. Evenimentul, care a întrunit participanți din șase țări, a fost organizat de către Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) și a avut loc, în premieră, în format de videoconferință, din cauza situației actuale cu pandemia COVID-19.

Reuniunea a fost condusă de vicepreședintele CNPF, Nina Dosca, care, în adresarea sa de salut către participanți, a menționat importanța pieței de capital în cadrul economiei unei țări și s-a referit la rolul autorităților de reglementare și al participanților profesioniști în dezvoltarea acestui sector.

Lucrările întrunirii au inclus discuții privind starea actuală a piețelor valorilor mobiliare din statele-membre CSI, măsurile și propunerile de minimizare a consecințelor negative cauzate de pandemia COVID-19, planul de lucru al Consiliului conducătorilor organelor de reglementare a piețelor valorilor mobiliare ale statelor-membre CSI pentru perioada 2021-2022 ș.a.

Totodată, în cadrul ședinței au fost prezentate și dezbătute materiale analitice pregătite de unii participanți pe subiecte comune pieței, cum ar fi:

- regimul sancțiunilor pe piața de capital;

- admiterea valorilor mobiliare străine pe piețele de capital naționale;

- admiterea participanților profesioniști pe piețele țărilor-membre CSI. 

Prin organizarea acestor întruniri anuale se creează o platformă de discuții și de schimb de experiență în domeniul dezvoltării și supravegherii pieței de capital în vederea facilitării și punerii în circulație a instrumentelor financiare pentru dezvoltarea acestei piețe.

La ediția din acest an a Consiliului au participat reprezentanții la nivel înalt ai autorităților similare din R. Moldova, Armenia, Belarus, F. Rusă, Kârgâzstan și Kazahstan. Totodată, la lucrările Consiliului au participat și reprezentanții Comitetului Executiv al CSI.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!