ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău

16:26 | 22.12.2020 Categorie: Comunicate

Acordarea compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice în sezonul rece 2020-2021

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău informează că persoanele defavorizate din municipiu, care în sezonul rece 2019 - 2020 au beneficiat de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, pot beneficia de compensații de 40 % din costul facturii în sezonul încălzire 2020 - 2021, fără depunerea cererii de confirmare. O decizie în acest sens a fost aprobată marți, 22 decembrie, curent, de către Consiliul municipal Chișinău.

Beneficiari ai compensațiilor sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 lei.

Precizăm că persoanele care nu au beneficiat de compensații la plata resurselor energetice în perioada rece 2019 - 2020 și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale, vor înainta o cerere - tip, conform prevederilor Regulamentului aprobat.

De asemenea, potrivit deciziei CMC, vor fi acordate compensații în mărime de 100 de lei, pentru fiecare apartament dotat cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului, indiferent de veniturile familiei.

De menționat că familiile cu un venit mic, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenței în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat. 

Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, sunt necesare mijloace bugetare în sumă de peste 80 de milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!