ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actualul Guvern a aprobat achitarea a trei suporturi financiare unice în valoare totală de peste 1,69 miliarde de lei

16:54 | 22.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Beneficiarii de pensii şi alocații sociale de stat a căror cuantum lunar nu depășește 4000 de lei vor primi în aprilie 2021 câte un suport financiar unic în mărime de 1.000 lei. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. De acest suport bănesc vor beneficia circa 690 mii de persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Executivului, în acest scop, din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale au fost alocate în jur de 696,9 milioane de lei.

Este important să precizăm, că pe durata mandatului său, Guvernul actual a identificat posibilități pentru a oferi suport financiar unic pentru pensionari și persoane cu dizabilități deja a treia oară.

„Devine deja o tradiție frumoasă să alocăm din bugetul de stat și bugetul de asigurări sociale categoriilor celor mai vulnerabile de populație acest suport bănesc unic. În perioada de când noi avem mandatul este deja al treilea suport de acest gen. De fiecare dată majorăm cuantumul și plafonul de eligibilitate. Dacă am început în ianuarie de la 2 mii de lei, în octombrie – până la 3 mii de lei și iată acum propunem, celor care au pensia sau mărimea prestației sociale mai mică de 4 mii de lei, să fie achitată 1 mie de lei pentru cetățeni", a menționat premierul Ion Chicu.

Astfel, în ianuarie 2020, o alocație în valoare de 700 de lei a fost plătită beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 2000 lei. De acest ajutor au beneficiat circa 591 mii de persoane, fiind alocate din bugetul de stat aproximativ 418 milioane de lei.

În octombrie 2020, beneficiarii de pensii și alocații sociale cu venituri lunare de până la 3000 de lei au primit câte un suport financiar unic în valoare de 900 de lei. Suportul financiar a fost distribuit pentru cca 645 mii de persoane. Cheltuielile din bugetul de stat pentru acordarea suportului unic au constituit 580 milioane lei.

Astfel, pe durata mandatului Guvernului Ion Chicu a aprobat achitarea a trei suporturi financiare unice în valoare de peste 1,69 miliarde de lei.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!