ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăuienii cu venituri mici vor primii din oficiu compensațiile la serviciile comunale

16:59 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Chișinăuienii care au primit până anul trecut compensații la serviciile comunale și resursele energetice, vor primi din oficiu acest serviciu, transmite MOLDPRES.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi regulamentul privind compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chişinău la efectuarea plaților pentru serviciile comunale şi resurselor energetice pentru sezonul rece 2020-2021. Potrivit regulamentului persoanele defavorizate din municipiu, care, în sezonul rece 2019 – 2020, au primit surse financiare pentru compensarea cheltuielilor a serviciilor comunale, vor beneficia în acest sezon de compensații în valoare de 40% din costul facturii fără depunerea cererii.

În acest an, persoanele vor fi introduse automat în sistemul de plăți pentru a nu mai fi supuși riscului de infectare cu coronavirus în timp ce colectează diferite documente.

Beneficiari ai acestor compensații sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei/lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 lei. Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău sunt necesare mijloace bugetare în sumă de peste 80 de milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!