ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariul mediu lunar pe economie pentru 2021 va fi de 8716 lei

16:56 | 22.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2021, va constitui 8716 lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniştri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Cuantumul respectiv este utilizat la determinarea plafonului bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale și a venitului lunar asigurat al salariaților rezidenților parcurilor IT.

Salariu mediu lunar pe economie a fost calculat în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2021-2023, estimate de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

În prezent, salariul mediu pe economie este de 7953 lei.

Totodată, a fost majorat cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real de la 2775 lei la 2935 lei pe lună. Guvernul reexaminează cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real  în funcție de creșterea sumară anuală a indicelui prețurilor de consum și a ratei de creștere a productivității muncii la nivel național.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!