ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2021, marja maximă în Programul „Prima casă” va fi de 3%

18:17 | 22.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă”, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Executivului, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2021 pentru creditele garantate de către stat în baza Programului de stat „Prima casă” este stabilită în mărime de până la 3% anual. 

„Mărimea marjei maxime se aplică în privința contractelor de credit încheiate începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, indică documentul.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Până în prezent, prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate 5253 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,64 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,32 miliarde de lei.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

foto: smartline.com.au 

img20010205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!