ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noua tulpină covid este mai periculoasă pentru copii

19:17 | 22.12.2020 Categorie: Externe

Londra, 22 dec. /MOLDPRES/. Noua mutaţie a coronavirusului, care a provocat îmbolnăviri în Anglia şi blocarea Marii Britanii, este mult mai contagioasă pentru copii decât variantele precedente. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Specialii afirmă că noua tulpină ar putea deveni rapid dominantă. Până de curând, copiii erau în mai mică măsură predispuși la infectarea cu noul coronavirus, comparativ cu adulții. Cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpinile celelalte, cea descoperită în sudul Angliei s-a răspândit deja în mai multe țări, printre care Italia, Belgia și Danemarca.

De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea acestei tulpini.

Este cert faptul că este mai contagioasă și afectează în măsură mai mare copiii, concluzionează OMS. Țările europene în aceste zile elaborează o strategie comună pentru a limita proporțiile răspândirii acestei tulpini.

foto: freepik.com 

img20010209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!