ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:47 | 23.12.2020 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Andrei Chistol: „Centrul ,,ARTCOR" în parteneriat cu Asociația Companiilor Creative din Moldova au contribuit plenar la dezvoltarea industriilor creative din țara noastră"

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol a participat astăzi, 22 decembrie, la evenimentul de totalizare a principalelor rezultate ale Centrului pentru industrii creative „ARTCOR", în anul 2020.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a menționat că pe parcursul acestui an, Centrul ,,ARTCOR" în parteneriat cu Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR) au contribuit plenar la dezvoltarea industriilor creative în Republica Moldova oferind noi oportunități pentru tinerii creativi din țara noastră prin acces la programe educaționale moderne și inovaționale de dezvoltare și antreprenoriat, pentru a-și crește abilitățile și competențele.

„Prin aceste investiții pe care le realizăm în dezvoltarea industriilor creative contribuim la crearea de noi locuri de muncă și încurajăm tinerii talentați să rămână și să-și construiască o carieră în Republica Moldova. Prin investițiile efectuate în acest domeniu, care includ publicitatea, design, arhitectură, animație, producție video și audio, contribuim la dezvoltarea economică a statului, " – a subliniat oficialul.

Totodată, participanții la ședință au stabilit principalele activități strategice pentru anul 2021.

Menționăm că, Centrul Industriilor Creative ,,ARTCOR" este rezultatul unui parteneriat public privat dintre Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și UK Aid, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR).

,,ARTCOR" este amplasat în incinta Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, fiind destinat studenților, liber profesioniștilor și start-upurilor din domeniile creative. Centrul are o suprafață de peste 500 de m2  și cuprinde săli de conferințe, bibliotecă, studio de înregistrări, echipamente, tehnologii, software și programe educaționale pentru diverse domenii (design de interior, design grafic, arhitectură, producție video/audio, animație, muzică, crearea de jocuri video etc.).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!