ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința Legislativului de astăzi nu va avea loc

11:42 | 23.12.2020 Categorie: Politic

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Ședința specială preconizată pentru ziua de astăzi, în care urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, nu va mai avea loc deoarece subiectul a fost epuizat după ce premierul Ion Chicu a anunțat că demisionează. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de către speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului a menționat că mâine, legislatorii sunt așteptați la ședința specială de inaugurare a președintelui ales, Maia Sandu, iar la muncă vor reveni în februarie.

Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că își dă demisia împreună cu întregul Cabinet de miniștri și ar urma să aibă o întrevedere cu președintele ales, Maia Sandu, pentru a pune la punct activitatea Guvernului în exercițiu.

Potrivit legislației, Cabinetul de miniștri va fi în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În perioada în care este demisionar, acesta va îndeplini doar funcții de administrare și nu poate lua decizii ce țin de politica externă și nu are dreptul la inițiativă legislativă. De asemenea, președintele țării este obligat să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare pentru formarea unui nou Guvern. Termenul limită pentru învestirea noului Cabinet este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat un nou Guvern, Legislativul este dizolvat și se declanșează alegeri parlamentare anticipate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!