ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a venit cu o adresare către cetățeni în ultima zi de mandat

12:16 | 23.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a venit astăzi cu o adresare către cetățeni în care a trecut în revistă activitățile din anii de mandat și a precizat că de mâine responsabilitatea pentru țară, dar și pentru numirea unui nou Guvern, îi revine președintelui ales, Maia Sandu. El a mulțumit cetățenilor că l-au votat și și-a anunțat intenția de a reveni la cârma PSRM, comunică MOLDPRES.

Dodon a declarat că transmite următorului șef de stat o instituție prezidențială credibilă și puternică. „Începând de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară, ori începe discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern sau să discute o foaie de parcurs pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”, a opinat Dodon.

El a adăugat că mandatul său a fost determinat de mai multe etape și a spus că nu regretă nici o decizie luată, deoarece toate au fost asumate și legale. „Stimați și nestimați oponenți politici, totul abia începe. La 30 decembrie va avea loc congresul formațiunii, unde am fost propus pentru funcția de președinte. Noi suntem disponibili să discutăm cu toate partidele și ne vom axa pe un Guvern de tranziție sau pe declanșarea alegerilor anticipate. Perioada următoare va fi una foarte interesantă”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a mulțumit echipei guvernamentale și premierului Ion Chicu pentru susținere și pentru “profesionalismul de care au dat dovadă în fața provocărilor anului: COVID-19, seceta, criză economică”.

img20010229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!