ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:51 | 23.12.2020 Categorie: Comunicate

Noi perspective de colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Fondul ONU pentru Populație în domeniul tineretului 

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Rezultatele colaborării și realizările în domeniul educației și tineretului, în anul 2020,  au fost discutate astăzi, 23 decembrie, în cadrul ședinței anuale a partenerilor Fondului  ONU pentru Populație (UNFPA)  la care a participat secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu.

Secretarul de stat Natalia Grîu a declarat că pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este primordială  consolidarea relației cu partenerii strategici care au susținut plenar ministerul în acest an complicat, contribuind  la asigurarea rezilienței sistemului educațional. Prevenirea comportamentelor riscante la tineri, promovarea unui mod sănătos de viață,  combaterea violenței în școală, asigurarea echității de gen,  și a bullying-ului în instituțiile de învățământ sunt câteva dintre prioritățile trasate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la elaborarea noilor politici de tineret.

În acest context, oficialul a menționat programul de asistență psihologică pentru elevi: ,,Aleg să mă simt bine" lansat în acest an în parteneriat cu UNFPA.  Scopul programului a fost de a ajuta elevii să își protejeze sănătatea mintală și emoțională în contextul crizei provocate de COVID-19.

Totodată, secretarul de stat a subliniat și celelalte acțiuni realizate cu suportul UNFPA, printre care organizarea procesului educațional în contextul pandemiei virusului Covid-19; digitalizarea materialelor educaționale; programul Educația de la egal la egal – prima Rețea în domeniul Deprinderilor de viață creată în instituțiile de învățământ profesional tehnic, cu 1800 elevi, beneficiari ai activităților de informare realizate de Rețea; alți peste 12,000 de adolescenți au fost informați privind comportamentele sigure de sănătate prin intermediul voluntarilor din Youth Klinics și altele.

Nigina Abaszada, reprezentanta rezidentă UNFPA în Republica Moldova a declarat că  Fondul ONU pentru Populație este deschis și în continuare spre noi colaborări cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în domeniul tineretului.

Menționăm că MECC și UNFPA au semnat mai multe acorduri de colaborare, care prevăd dezvoltarea centrelor de tineret din toată țara, pentru ca acestea să ofere servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!