ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind zborurile aeronavelor civile și de stat a fost publicat în Monitorul Oficial

08:30 | 24.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial din 23 decembrie a publicat Regulamentul privind autorizarea zborurilor și utilizarea spațiului aerian național de către aeronavele civile și de stat, transmite MOLDPRES.

Regulamentul stabilește procedura de autorizare a zborurilor în spațiul aerian național, precum şi condițiile în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi de pe/pe alte terenuri decât aerodromurile. Prevederile documentului se aplică: tuturor persoanelor fizice și juridice care efectuează operațiuni aeriene cu aeronave civile sau de stat în spațiul aerian național, indiferent de cetățenia, respectiv naționalitatea, acestor persoane şi indiferent de categoriile de aeronave utilizate și de statul de înmatriculare/identificare al acestora; proprietarilor și/sau administratorilor terenurilor pentru decolarea/aterizarea aeronavelor ușoare şi a aparatelor de zbor ultrauşoare.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la expirarea a şase luni de la data publicării. Până la intrarea în vigoare, Autoritatea Aeronautică Civilă, Ministerul Apărării şi furnizorul de servicii de navigație aeriană autorizat vor asigura publicarea informațiilor prevăzute în Regulamentul aprobat şi vor stabili proceduri comune privind transmiterea datelor și informarea reciprocă prevăzute în Regulamentul menționat.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!