ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia privind majorarea salariilor în medicină a fost publicată în Monitorul Oficial

08:25 | 24.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de joi, 24 decembrie, a publicat hotărârea pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Conform acesteia, de la 1 ianuarie 2021, cadrele medicale din țară vor primi din nou salarii majorate cu 30%, transmite MOLDPRES.

De asemenea, proiectul prevede majorarea cu 3% a salariilor de funcție pentru personalul administrativ-gospodăresc, analogic celui din sectorul bugetar. Va fi acordat şi suplimentul pentru munca de noapte pentru personalul medical care activează în subdiviziunile pentru prematuri. În acest scop au fost prevăzute cca 76,6 mii de lei anual.

Pentru acordarea salariilor mai mari, în buget sunt prevăzute cca 1,12 miliarde de lei. Această decizie vizează peste 40 de mii de lucrători din domeniul sănătății.

În total, în perioada anului 2020 și pe anul 2021, pentru majorarea salariilor personalului medical din Republica Moldova, Guvernul a alocat peste 1,8 miliarde  de lei.

Sursă: monitorul.gov.md

img20010255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!