ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia privind marja maximă în Programul „Prima casă” a fost publicată în Monitorul Oficial

08:33 | 24.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial,  transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2021 pentru creditele garantate de către stat în baza Programului de stat „Prima casă” este stabilită în mărime de până la 3% anual. 

„Mărimea marjei maxime se aplică în privința contractelor de credit încheiate, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, indică documentul.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Sursă: monitorul.gov.md

img20010258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!