ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie din Strășeni a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

09:16 | 24.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. O mamă cu doi copii, de 13 și respectiv 14 ani, din Strășeni au ajuns la spitalul din raion după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Pe parcursul ultimelor 48 de, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 3954 solicitări și au transportat la spital 1492 pacienți, dintre care 165 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, intoxicația a avut loc în noaptea zilei de 21 decembrie. Medicii de pe ambulanță au acordat de urgență primul ajutor și au transportat cele trei persoane în stare stabilă la spitalul raional Strășeni pentru tratament ulterior.

La data 22 decembrie, în jurul orei 09:00, CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 24 de ani din raionul Soroca, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului. Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă de medici. În drum spre maternitate, nașterea s-a declanșat spontan în ambulanță, iar venirea pe lume a băiețelului a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă. Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la spitalul din Soroca pentru îngrijiri medicale.

foto: CNAMUP

img20010263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!