ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Maia Sandu a discutat cu premierul în exercițiu problemele țării

16:50 | 24.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, la care au fost discutate problemele cu care se confruntă țara, transmite MOLDPRES cu referire la instituția prezidențială.

Şeful statului a menționat că demisia Guvernului a fost un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Cetățenii își doresc un parlament reprezentativ care să rezolve problemele țării”, indică comunicatul Președinției.

Totodată, premierul Ion Chicu a anunțat pe pagina sa oficială că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până la 31 decembrie 2020. Tot până la 31 decembrie, interimatul funcției de ministru al Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, ministru al Finanțelor și ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv Viorica Dumbrăveanu, Serghei Pușcuța și Anatol Usatîi. Ceilalți miniștri vor continua activitatea mai departe, a menționat Ion Chicu.

Începând cu ziua de luni, 28 decembrie, Maia Sandu va invita fracțiunile parlamentare la consultări.

img20010283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!