ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:04 | 24.12.2020 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa: „Vă îndemn, în continuare, să aveți grijă de voi și cei dragi. Să respectați și pe parcursul vacanței de iarnă, cu strictețe, regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19"

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Dragi elevi, părinți, profesori, educatori, stimați colegi!

De mâine începe vacanța de iarnă și aș vrea cu această ocazie să Vă doresc sărbători binecuvântate și să Vă mulțumesc pentru efortul titanic depus în această perioadă.

Știu că această perioadă, în care am fost impuși să luptăm cu pandemia provocată de virusul Covid-19, nu a fost una ușoară, dar ÎMPREUNĂ am ajuns la finalul anului și a primului semestru din acest an de studii. Ne-am adaptat noilor reguli și, împreună cu Dvs., am reușit să continuăm procesul educațional, demonstrând o mobilizare fără precedent și o implicare a fiecăruia, marcată de suport și grijă reciprocă.

Vă îndemn, în continuare, să aveți grijă de voi și cei dragi. Să respectați și pe parcursul vacanței de iarnă, cu strictețe, regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19.

Chiar dacă e deranjant, Purtați masca de protecție în locurile aglomerate și în transportul public.

Chiar dacă e ostenitor, Spălați-vă frecvent pe mâini, mai ales după ce atingeți obiecte de necesitate comună.

Chiar dacă pare inevitabil, Păstrați distanța fizică și evitați spațiile aglomerate.

Conștientizăm cu toții că aceste reguli au devenit o povară, dar putem contribui la stoparea răspândii virusului Covid -19 doar dând dovadă de responsabilitate, astfel, vom putea reveni la normalitate.

Dragi colegi, vă îndemn să instruiți copiii despre pericolele care le pot pune viața în primejdie, ghidați-i să respectați cu strictețe regulile antiincendiare și rutiere, să fie precauți în condițiile specifice sezonului rece.

Totodată, dragi profesori și educatori, Vă mulțumim pentru tot efortul depus în acest semestru de studii și permiteți-mi să Vă îndemn să profitați de această perioadă pentru a Vă reîmprospăta forțele și optimismul, Vă odihni și acumula energie necesară pentru a reveni în instituțiile de învățământ la finalizarea vacanței de iarnă.

În pragul sfintelor sărbători de iarnă, zile de înălțare spirituală, Vă urez multă sănătate și prosperitate.

Cu aleasă prețuire,

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia POGOLȘA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!