ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În România a început campania de vaccinare anti-COVID

12:08 | 27.12.2020 Categorie: Externe

București, 27 dec. /MOLDPRES/. Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică în România, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balş" din București, Mihaela Anghel, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ministrul român al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, după începerea campaniei de vaccinare că acest moment este unul "de speranţă", însă a atras atenţia ca toată lumea să fie în continuare precaută în următoarele şase luni.

Premierul român Florin Cîţu consideră că momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ''istoric'', ''de referinţă'' pentru România în lupta împotriva noului coronavirus.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare - Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmăreşte dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească şansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piaţă acordată de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

foto: mediafax.ro

img20010308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!