ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă a transmis live un concert de Crăciun

15:42 | 27.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Un concert de Crăciun online fără public a avut loc ieri seară la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Franței în R. Moldova, Alianța Franceză și instituția gazdă.

Un mesaj de salut a adresat publicului online Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff. Oficialul a apreciat înalt relațiile de prietenie dintre cele două țări și le-a dorit tuturor sărbători fericite de Crăciun și Revelion, pace, bucurie și prosperitate.

Concertul de muzică franceză a fost susținut de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor și solist Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și soliștii Anna Strezeva (orgă), Ion Negură (flaut), Lilia Istratii (mezzo-soprană) și Ivan Baranovschi (pian).

În program au incluse creații de Ch.-M. Widor, J. Massenet, L. Delibes, F. Poulenc, C. Debussy, C. Chaminade, G. Faure, J. Offenbach, M. Ravel și C. Saint-Saens.

 foto: Sala cu Orgă

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!