ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a venit cu recomandări pentru cetățeni înainte de Revelion

10:42 | 28.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a venit cu o serie de recomandări pentru cetățeni înaintea sărbătorilor de iarnă și a anunțat, că în timpul acestora numărul pompierilor și salvatorilor va fi suplinit, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pe pomul de Crăciun se pot folosi ghirlande numai cu legarea în șir a becurilor și cu tensiunea sub 12V, iar puterea electrică a becurilor nu trebuie să depășească 25 W. Procurarea decorațiunilor trebuie efectuată doar din magazine standardizate, iar luminițele trebuie să aibă în cutie și un certificat de producție. 

Conform sursei citate, pomul de Crăciun se admite de a fi instalat numai în încăperi  asigurate cu minim două ieșiri de evacuare. Acesta trebuie montat pe suport stabil în așa mod încât ramurile să nu atingă tavanul și pereții. Se interzice utilizarea proiectoarelor cu arc, lumânărilor și petardelor.

“Dacă optăm pentru un pom natural ar fi bine ca acesta să fie instalat în preajma sărbătorilor, dar nu cu mult înaintea începerii acestora, întrucât în condiții de temperaturi mari  acesta ar putea să se usuce mai rapid și respectiv ar deveni mai inflamabil. Totodată se interzice amplasarea pomilor de Crăciun în preajma sobelor și căminelor”, se mai spune în comunicatul IGSU.

Conducerea IGSU specifică că în perioada sărbătorilor, salvatorii și pompierii vor fi la datorie, iar numărul angajaților va fi suplinit pentru prevenirea situațiilor de risc.

 

foto: dse.md

img20010319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!