ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2300 de șoferi s-au ales cu amenzi în weekend

12:12 | 28.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.În zilele de odihnă 2330 de șoferi au fost documentați de angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/ pentru că au condus cu abateri, dintre care 1090 de conducători auto au depășit limita de viteză, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, tot în weekend, 43 șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate, iar 275 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră. Alți 293 de conducători auto au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat și de revizie tehnică a vehiculelor, iar 65 de șoferi vor fi amendați pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță.

Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la 184 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic 112, dintre care 17 au fost pentru perturbarea ordinii publice. Tot în zilele de odihnă, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 15 accidente rutiere, soldate cu 15 persoane traumatizate, iar o persoană a decedat.

 

Foto: news.24.md

 

img20010325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!