ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM pledează în continuare pentru alegeri anticipate

12:37 | 28.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.PSRM pledează în continuare pentru alegeri anticipate. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la finele consultărilor cu Președintele R. Moldova, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

La consultările demarate de șeful statului PSRM i-a delegat pe deputații Corneliu Furculiță, Radu Mudreac și Petru Burduja. Întrevederea a avut loc la Președinție și a durat câteva minute.

La finele acesteia Corneliu Furculiță a menționat că i-a transmis Președintelui că PSRM pledează pentru alegeri parlamentare anticipate după demisia Guvernului condus de Ion Chicu. „În cazul în care Maia Sandu are o candidatură la funcția de premier noi o vom analiza și deja decizia ne aparține. Reiterez că pledăm pentru alegeri anticipate”, a opinat Furculiță.

El a adăugat că “la această etapă negocierile s-au finalizat”.

În dimineața zilei curente șeful statului a anunțat că va avea consultări cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie intenția sa de a pleca din funcția de premier. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Potrivit legislației, Cabinetul de miniștri ar urma să fie în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În perioada în care este demisionar, acesta va îndeplini doar funcții de administrare a treburilor publice.

De asemenea, Președintele țării este obligat să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare pentru formarea unui nou Guvern. Termenul limită pentru investirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat un nou Cabinet de miniștri legislativul este dizolvat și  se declanșează alegeri parlamentare anticipate.

 

Foto: a-tv

img20010326

img20010326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!