ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul Ambasador al R. Moldova la Moscova a fost reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante

12:56 | 28.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă s-a prezentat astăzi în fața procurorilor PCCOCS, unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, în cadrul audierii acesta a negat că ar fi avut vreo implicare în cele imputate de procurori. Totuși procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore.

PCCOCS urmează să verifice depozițiile date de către bănuit în raport cu probatoriul acumulat pe dosar, iar în funcție de circumstanțele ce urmează a fi stabilite, procurorii vor decide asupra necesității punerii fostului ambasador sub învinuire cu solicitarea aplicării arestului.

În dosarul anabolizantelor a mai fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate într-un autoturism pe 5 decembrie 2020 de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

 

foto: procuratura.md

 

 

img20010328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!