ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Belgia și Letonia a început inocularea cu vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech

16:31 | 28.12.2020 Categorie: Externe

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Belgia şi Letonia s-au alăturat luni ţărilor UE cu care au început să-şi inoculeze populaţiile cu vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech, relatează dpa.

În Belgia, o persoană în vârstă de 101 ani dintr-un azil de bătrâni a fost prima din regiunea Bruxelles care a fost vaccinată, urmată de alţi patru rezidenţi din acelaşi centru, informează agenţia de ştiri Belga.

În Letonia în prima linie s-a aflat personalul medical, stafful spitalului universitar din Riga fiind vaccinat luni.

"Pandemia ne-a afectat mult în acest an. Greu de crezut că putem totuşi lansa un contraatac ţintit în 2020!", a postat pe Twitter medicul Janis Vetra după ce a fost vaccinat.

Un transport de aproape 10.000 de vaccinuri a ajuns în Letonia sâmbătă, urmând ca acestea să fie administrate în zece centre spitaliceşti de vaccinare.

Comisia Europeană a anunţat o lansare comună a vaccinării de duminică până marţi, fiind comandate vaccinuri pentru toate cele 27 de state membre. Germania şi Polonia s-au aflat printre primele ţări din UE care au declanşat campanii de vaccinare.

 

foto: agerpres.ro

img20010337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!