ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM: R. Moldova are nevoie de un plan anticriză

16:37 | 28.12.2020 Categorie: Politic

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.PDM nu privește anticipatele ca un scop în sine, iar principala întrebare rămâne ce se va întâmpla în țară, cine pregătește țara pentru alegeri anticipate și cine gestionează criza. Declarația a fost făcută de președintele democrat Pavel Filip la finele consultărilor cu Președintele R. Moldova, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

La consultările cu șeful statului au participat Dumitru Diacov, Pavel Filip și Alexandru Jizdan.  Discuțiile au început la 15.00 și au durat aproape o oră. Ulterior Pavel Filip a opinat că “R. Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, luând în considerație toate lucrurile care s-au întâmplat în acest Parlament”.

„Noi nu privim alegerile parlamentare anticipate ca un scop în sine. Întrebarea de bază este ce se întâmplă în toată această perioadă în Republica Moldova? Cine gestionează criza pandemică? Cine gestionează criza economică? Cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte? Răspunsurile la aceste întrebări reprezintă prioritatea numărul unu, iar apoi vorbim despre alegerile parlamentare anticipate”, a spus Filip.

El a adăugat că formațiunea pe care o conduce are mulți profesioniști și au anunțat președintele că se oferă cu toată deschiderea, în caz de necesitate, să-și ofere aportul în gestionarea crizei.

În dimineața zilei de luni, 28 decembrie, șeful statului a anunțat că va avea consultări cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Până la această oră, Maia Sandu, a avut consultări cu fracțiunea PSRM, PAS, deputații din Platforma Da, PDM și Partidul Șor.

 

foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!