ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: În câteva zile voi veni cu soluția pe care o văd pentru depășirea situației

18:25 | 28.12.2020 Categorie: Politic

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat că în scurt timp va veni cu propunerea proprie privind depășirea situației create după demisia Premierului, Ion Chicu și a Cabinetului de Miniștri. „În câteva zile voi veni cu soluția pe care o văd eu pentru depășirea situației, conform Constituției”, a spus Sandu la finele consultărilor cu partidele și grupurile parlamentare.

Potrivit Președintelui R. Moldova, nicio formațiune din actualul legislativ nu recunoaște deschis că face parte dintr-o majoritate și poate să propună un nou Guvern, însă toate fracțiunile au anunțat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. 

Maia Sandu a adăugat că actualul Guvern demisionar este asumat de PSRM, însă trebuie să își îndeplinească îndatoririle față de cetățeni.

Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie intenția sa de a pleca din funcția de premier. El a precizat că atât el cât și câțiva miniștri vor exercita funcțiile doar până la finele anului curent.

 

foto: deschide.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!