ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A apărut „Calendarul Naţional-2021”

08:16 | 29.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat astăzi „Calendarul Naţional-2021”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul BMRM,  Elena Pintilei a menționat că acest anuar  cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalități din domeniile științei, culturii și artei din țară și de peste hotare.

Potrivit sursei citate, publicația este destinată tuturor celor care se interesează de personalități și evenimente din istoria poporului român, precum și de marele figuri din întreaga lume, care au marcat prin opera și faptele lor destinul și activitatea timp de secole a popoarelor lumii. Calendarul are 535 de pagini și cuprinde peste 375 de articole despre personalități din țară și de peste hotare, precum și circa 2000 de informații generale despre evenimentele naționale și cele internaționale din anul 2021.

”Calendarul Național-2021” scoate în evidență nume de personalități originare din R. Moldova, include nume de referință din cultura și civilizația universală, personalități cu o contribuție marcantă din domeniile științei, culturii și artei din țară: a 90-a aniversare a scriitorul și publicistul Vladimir Beșleagă; 85 de ani de la nașterea istoricului Demir Dragnev; 80 de ani de la nașterea actriței de teatru și film Paulina Zavtoni; 80 ani de la nașterea actorului de teatru și cinema Vitalie Rusu; 70 de ani de la nașterea poetului și eseistului Ianoș Țurcanu; 70 de ani de la nașterea violonistului și dirijorului Gheorghe Banariuc, etc,” a mai spus Elena Pintilei.

 Calendarul documentează sărbătorile tradiționale, naționale,zile internaționale (mondiale) comemorative, profesionale dar și alte aniversări importante: 30 ani de la proclamarea independenței de stat a Republicii Moldova; 585 de ani de la prima atestare a orașului Chișinău; 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova; 55 ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Polulară “Mugurel”, etc.

Calendarul Naţional - 2021” a fost realizat de Valeria Matvei, Natalia-Maria Șveț, Maria Ciobanu, Elena Balinschi și Tatiana Luchian. Calendarul poate fi accesat și de pe sait-ul #BNRM: http://bnrm.md/index.php/publicatii/publicatii-de-referinta

 

 

foto: moldpres.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!