ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele României, Klaus Iohannis întreprinde o vizită la Chișinău

08:52 | 29.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.Președintele României, Klaus Iohannis, întreprinde astăzi o vizită oficială la Chișinău la invitația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi vor susține în după amiaza curentă o conferință comună, comunică MOLDPRES.

Potrivit Președinției, ceremonialul militar-protocolar va avea loc la 11:30, la sediul Președinției. La ora 11:45 vor avea loc convorbiri tête-à-tête dintre cei doi președinți.

La 12:30 vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații, iar la ora 13:05 cei doi președinți vor face declarații comune de presă.

Ieri, într-un comunicat emis de Administrația prezidențială de la București,  se preciza că “vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al R. Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii R. Moldova”.

Conform surse citate, în cadrul vizitei cei doi urmează să adopte o Declarație comună, prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral.

 

foto: dw

img20010344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!