ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au ajuns la spital cu hipotermie

09:48 | 29.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.O femeie din Cahul și un bărbat din Briceni au ajuns la spital săptămâna trecută, după ce au fost depistați de medicii de pe ambulanță cu hipotermie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 21 – 27 decembrie curent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 13597 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 4945 pacienți, dintre care 587 copii.

Medicii de pe ambulanță din întreaga țară au acordat primul ajutor la 2732 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 41 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1963 de cazuri, dintre care 211 de accidente vasculare cerebrale. Urgențe respiratorii au constituit 3114 de cazuri.

Tot săptămâna trecută, la Serviciul de Urgență a parvenit un apel pentru acordarea asistenței medicale unei femei de 39 de ani din raionul Briceni, care a suferit degerături de gradul III. Ulterior aceasta a fost transportată la spital.

 

foto: ziuarulnational.md

img20010346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!