ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A murit creatorul de modă francez Pierre Cardin

16:20 | 29.12.2020 Categorie: Externe

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.A murit la vârsta de 98 de ani creatorul de modă francez Pierre Cardin, care și-a revoluționat domeniul cu amestecul său de design futurist și idei de afaceri inedite în anii 1950 și 1960, a anunțat astăzi Radio Europa Liberă.

Cardin a murit într-un spital de lângă Paris. În cariera sa de peste șase decenii, Cardin a fost un pionier al afacerilor din lumea modei, punând îmbrăcăminte de design la îndemâna maselor și licențiindu-și numele pentru o gamă mai largă de produse, ca accesorii sau parfumuri, ba chiar și alimente. Cardin s-a născut în Italia în 1922, din părinți francezi de origine italiană, dar s-a mutat în Franța în copilărie. Și-a început cariera la Paris, lucrând în case de modă precum Dior, înainte să-și deschidă propriul boutique în 1950.

 

foto: moldova.europalibera.org

img20010357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!