ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rata incidenței de COVID-19 a scăzut de două ori

16:55 | 29.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne a fi gravă chiar dacă în ultimile zece zile se constată o diminuare a numărului de bolnavi, transmite Moldpres.

Șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău că “situația epidemiologică din Chișinău este gravă chiar dacă în ultimele zece zile se constată o diminuare a numărului de bolnavi”.

Oficialul a afirmat că în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele municipal nu există locuri libere și că acest lucru vorbește despre gradul de gravitate al cazurilor de COVID-19. În același timp, Gâlcă a declarat că rata incidenței de coronavirus la suta de mii de locuitori este în scădere de două ori. “Scăderea incidenței de coronavirus este legată atât de respectarea regulilor de sănătate publică, de scăderea mobilității cetățenilor și de declanșarea studiilor on-line”, a declarat Gâlcă.

 

foto: moldpres.md

img20010359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!