ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a votat bugetul capitalei pentru anul viitor

18:58 | 29.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi, în două lecturi, bugetul pentru anul 2021, transmite Moldpres.

Proiectul cu privire la bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2021 care prevede ajustarea taxelor locale dar și alte subiecte a fost aprobat astăzi de către 28 de consilieri municipali. O serie de propuneri venite din partea fracțiunilor municipale se regăsesc în acest proiect. Printre aceste amendamente se numără acordarea unei îndemnizații unice lucrătorilor din administrația publică a municipiului, propunere votată de toate fracțiunile municipale.  

În același timp, după mai multe ore de dezbateri, consilierii municipali ai fracțiunilor Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Liberal au părăsit ședința Consiliului Municipal Chișinău, motivând că o serie de amendamente nu se regăsesc în proiectul de buget.

Proiectul de buget pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,66 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 5,95 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 1,28 miliarde de lei.  Potrivit prevederilor cuprinse în poiectul de buget, o parte din acest deficit ar urma să fie acoperit din creșterea unor taxe și impozite.

 

foto: news.24.md

img20010365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!