ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miercuri, 30 decembrie, va fi semnat acordul comercial dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană

10:47 | 30.12.2020 Categorie: Externe

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/.Tratatul comercial negociat de Marea Britanie și Uniunea Europeană va fi semnat miercuri de ambele părți, după o procedură laborioasă, care se va desfășura atât la Bruxelles, cât și la Londra. Cel care va pune semnătura finală, cu o zi înainte de ieșirea efectivă a Marii Britanii din piața unică europeană, este premierul Boris Johnson. De cealaltă parte, documentul va fi parafat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de președintele Consiliului European, Charles Michel relatează Moldpres cu referire la Digi24.

Este ultimul pas înainte de ieșirea definitivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care va avea loc la 1 ianuarie. Acordul comercial pentru Brexit prevede care vor fi relațiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie de la această dată și a fost intens negociat în ultimele luni.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vor semna miercuri, la ora locală 09:30 (10:30, ora Republicii Moldova) acordul post-Brexit încheiat cu Londra, a anunţat marţi, pe Twitter, Dana Spinanț, purtătoare de cuvânt a executivului european.

 

foto: digi24.ro

img20010372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!