ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrația municipiului Chișinău a omagiat decanii de vârstă ai culturii moldovenești

18:40 | 30.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/.Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău a organizat astăzi o întâlnire, la final de an, cu un grup de muzicieni, regizori, scriitori artiști plastici, actori și fotografi, transmite Moldpres.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a ținut să remarce că evenimentul cu decanii de vârstă ai culturii din Chișinău reprezintă stabilirea unei noi colaborări între părți, pentru a discuta problemele și inițiativele venite de la această breaslă, pentru a fi realizate.

„Dar astăzi vă onorăm pe Dumneavoastră, cei care v-ați consacrat domeniului culturii și valorilor general-umane. Știu că în acest an cultura a fost unul din cele mai afectate domenii. Ne dorim ca anul 2021 să fie plin cu evenimente frumoase, pentru a vă inspira în munca de creație", a menționat viceprimarul.   

Angela Cutasevici a precizat că, pentru anul 2021 autoritățile municipale au stabilit diverse acțiuni care vizează parteneriate, atât cu uniunile de creație, cât și cu personalități notorii, pentru a realiza împreună proiecte frumoase.

Seniorii culturii din capitală au fost felicitați și cu un program artistic de Crăciun, prezentat de violonistul Oleg Vitliuc și ansamblul de naiști „PanAcademic".

Municipalitatea a oferit oamenilor de cultură prezenți la eveniment câte o carte poștală cu mesajul de Anul Nou al Primarului General, Ion Ceban, flori și sume bănești. 

 

foto: agora.md

 

img20010380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!