ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul rus revizuiește numărul deceselor asociate COVID-19.

10:04 | 31.12.2020 Categorie: Externe

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/.Rusia a recunoscut miercuri că numărul deceselor sale asociate COVID-19 este în realitate de 70.921, cu 27,4% mai multe față de bilanțul oficial publicat anterior,  relatează Moldpres cu referire la Ziare.com.

"Acești 70.921 de oameni au murit direct din cauza COVID-19, (diagnostic) confirmat oficial și care nu stârnește nicio îndoială", în timp ce alte 45.109 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat din cauza altor boli, cum ar fi patologii ale sistemului cardiovascular, endocrin sau respirator, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova la postul public Rossiya.

Precizarile sale vin după ce săptămâna aceasta institutul național de statistică Rosstat a anuntat o creștere dramatică a deceselor în primele 11 luni ale anului 2020, cu 13,9% mai multe față de perioada similară a  anului trecut, ceea ce a alimentat suspiciunile deja existente asupra datelor oficiale despre victimele pandemiei.

Rusia, tara unde peste trei milioane din cei circa 145 de milioane de cetățeni au fost infectati cu noul coronavirus, a început campania de vaccinare și estimează ca pana joi vor fi deja livrate peste un milion de doze din vaccinul Sputnik V.

 

foto: tass.com

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!