ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regia Transport Electric Chișinău pune în circulație 15 trolebuze relativ noi

13:16 | 31.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/.Administrația Regiei Transport Electric Chișinău a anunțat că cele 15 trolebuze, cu parcurs, achiziționate în Letonia, vor fi puse astăzi în circulație, transmite Moldpres.

Administrația Regiei Transport Electric Chișinău a prezentat astăzi cele 15 trolebuze, din cele 25, cu parcurs, achiziționate din Riga, Letonia, și a anunțat că vor fi puse astăzi pe diverse rute. Cinci dintre aceste trolebuze sunt articulate, iar 20 sunt unități clasice. Trolebuzele sunt dotate cu podea joasă și rampă rabatabilă pentru accesul persoanelor cu necesități speciale, sisteme de aer condiționat și dispun de camere video pentru supraveghere în interior.

Directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, spune că, potrivit planului de acţiuni pentru următorii patru ani, până în 2024 în municipiul Chișinău nu vor mai circula trolebuze vechi. Potrivit lui Ciornâi, până la finele lunii februarie, parcul urban de trolebuze va mai primi încă 30 de troleibuze noi, din Belarus.

Cele cinci trolebuze articulate procurate din Riga  sunt de modelul „Ganz Solaris Trollino 18” (GST-18) cu o capacitate de îmbarcare de 170 locuri, celelalte 20 sunt trolebuze clasice de model „ŠKODA 24 Tr” și au o capacitate de 99 locuri. În cadrul parcului urban de trolebuze încă mai există 110 mijloace de transport care au termenul de exploatare expirat. Totalul de trolebuze al Regiei Transport Electric Chișinău este de 400 de unități.

 

foto: ntv.md

 

img20010400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!