ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic din R. Moldova Mark Verlan a lansat o expoziție pe o platformă virtuală de la București

15:34 | 31.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/. Artistul plastic Mark Verlan, locuitor al orașului Chișinău, care a expus în 2019 la Galeria Posibilă  din București, (alături de un alt artist neconvențional, Ghenadie Popescu),  se întoarce în atenția iubitorilor de artă români prin expoziția sa în „realitate virtuală“, care poate fi văzută începând de astăzi pe platforma TheOpen-Art.com, dedicată acestui tip de expoziții, informează MOLDPRES.

Expoziția VR cuprinde 27 de lucrări ale artistului și este un cadou de Revelion pentru iubitorii de artă și toți cei care au urmărit activitatea Asociației ”Arbor”, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda.

Solicitată de agenție, Victoria Nagy Vajda a menționat că expoziţia lui Mark Verlan a fost încărcată de Augmented Space Agency, la adresa https://www.theopen-art.com/exhibition, în singura galerie virtuală din România și R. Moldova (expozițiile VR sunt accesibile de pe calculatoare și ochelari VR Oculus Quest). Potrivit sursei citate, accesibilă cu ochelari VR sau de pe un simplu laptop, galeria virtuală oferă senzația unei „plimbări“ în voie prin sălile unei galerii sau a unui muzeu, existând chiar și posibilitatea apropierii și a „atingerii“ lucrărilor expuse.

Mark Verlan, autosupranumit (ca nume de artist) „Fiul ploii“, este un artist nonconformist de la Chișinău, care reflectă schimbările și realitățile post-sovietice într-o manieră ludică și sarcastică.  Născut în 1963, în 2003, Mark Verlan a participat la expoziția „Blut und Honig“, de la The Essl Collection (Viena), îngrijită de curatorul Herald Szeemann, iar în 2011, a reprezentat R. Moldova la Bienala de la Veneția. A participat la expoziții în Austria, Germania, Italia, R. Moldova, Olanda, România, Suedia și SUA. În 2019 și 2020 a expus la București, la Galeria Posibilă, și la Galeria ”Artep” din Iași.

 

foto: moldpres.md

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!