ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AstraZeneca anunță că vaccinul său este eficient 100 la sută împotriva formelor grave de covid-19

14:23 | 01.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 1 ian. /MOLDPRES/. Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit în urma unor cercetări suplimentare  ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, asupra căruia autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunţe în următoarele zile, în vederea unei utilizări, începând de la 4 ianuarie, relatează  Moldpres cu referire la PS News.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri împotriva covid-19”, anunţă directorul general Pascal Soriot în Sunday Times. Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de covid-19, dă asigurări Pascal Soriot.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca este foarte aşteptat, pentru că el este relativ mai ieftin şi nu are nevoie să fie păstrat la oo temperatură atât de scăzută ca cel al Pfizer/BioNTech, de exemplu, de minus 70 de grade Celsius.

Acest lucru uşurează o vaccinare la scară mare şi în aziluri de bătrâni.

Prima ţară occidentală care a început să injecteze doze Pfizer/BioNTech, regatul Unit contează pe acest al doilea vaccin şi pentru a pune capăt unei intensificări a contaminării.

Regatul Unit a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca – dintre care 40 de milioane să fie disponibile până la sfârşitul lui martie.

 

foto: DW.com

 

 

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!