ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Revelion în New York, în celebru Times Square, au fost doar 100 de oameni

14:47 | 01.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 1 ian. /MOLDPRES/.America a intrat în 2021. Pentru prima dată în 114 ani, în Times Square au fost doar 100 de oameni.

America a intrat în 2021 cu festivități marcate de povara pandemiei. Pentru prima dată în ultimii 114 ani, în Times Square din Manhattan nu au mai fost sute de mii de entuziaști, relatează Moldpres cu referire la Digi24.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, în piață a fost permis accesul a doar o sută de oameni. Este vorba în special de cadrele medicale care au luptat împotriva pandemiei și care urmăresc concertele susținute de vedete precum Jennifer Lopez, Gloria Gaynor și Cyndi Lauper. 

În ciuda austerității, festivitățile păstrează o parte din strălucirea de altă dată, grație globului de cristal care a coborât la miezul nopții, așa cum cere tradiția. De peste un secol, el dă semnalul intrării într-un nou an.

Are un diametru de aproape patru metri, cântărește șase tone şi este format din 2.700 de triunghiuri de cristal. 32.000 de leduri îi dau strălucirea specifică în noaptea dintre ani. 

Chiar dacă nu sunt în piață, milioane de americani urmăresc online întreaga ceremonie.

 

foto: digi24.ro

 

 

img21000005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!