ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O femeie va fi executată în SUA după 70 de ani

14:19 | 02.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/.Un tribunal de apel din SUA a anulat suspendarea execuției singurei femei care a primit sentința capitală pronunțată de o instanță federală. 

Lisa Montgomery a strangulat o femeie însărcinată, în Missouri, după care a tăiat-o și i-a luat copilul, în 2004. Dacă execuția va fi aplicată, Montgomery va fi prima femeie deținut federal care va fi ucisă în aproape 70 de ani, potrivit BBC News.

Data de execuție a fost stabilită inițial pentru luna trecută, dar a fost suspendată pentru că avocații ei s-au îmbolnăvit de Covid-19. Execuția a fost reprogramată pentru 12 ianuarie, de către Departamentul de Justiție, dar avocații lui Montgomery au spus că nu se putea stabili o dată în timpul suspendării, fapt aprobat de o instanță.

 

foto: digi24.ro

img21000010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!