ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 33 de state a fost înregistrată noua tulpină covid-19.

15:43 | 02.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/.Turcia a închis, ieri, ușile călătorilor din Marea Britanie, și asta după ce au fost descoperite 15 infecții cu noua variantă, mai transmisibilă, a virusului care a apărut pentru prima dată în Anglia, pe 8 decembrie. Numărul de țări care au detectat noua tulpină a COVID-19 ajunge la 33, relatează Moldpres cu referire la Realitatea.net

Numărul țărilor care interzic călătoriile din Marea Britanie a crescut și el, ajungând la peste 40.

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7., a creat panică în toată lumea, chiar dacă nu a dus - cel puțin pentru moment - la cazuri mai severe de Covid-19 față de cele raportate până în prezent. 

Lista țărilor care au identificat infecții cu noua variantă a COVID-19 include, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite și Taiwan. 

 

foto: tribuna.md

 

img21000011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!