ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a descoperit cel mai rapid și exact test pentru detectarea Covid-19

15:52 | 02.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/.Un test care detectează infecția cu noul coronavirus în doar 10 secunde a fost inventat de oamenii de știință din Turcia, relatează Moldpres cu referire la Digi24.

Are o precizie de 99% iar probele nu se prelevează din nas, ci din gură. Acestea sunt apoi amestecate cu o soluție și adăugate la un cip de detectare a agentului patogen.

Un rezultat pozitiv apare în 5-10 secunde iar unul negativ în aproximativ 20 de secunde. Prin comparație, un test PCR pentru Covid-19 poate dura mult mai mult.

Cercetătorii turci care au dezvoltat testul ultra rapid vor să înceapă producția acestuia în masă în următoarele două luni.

 

 

foto: zdg.md

img21000012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!