ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a oferit certificate celor 800 000 de persoane vaccinate de coronavirus

11:25 | 03.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/.Peste 800.000 de oameni au fost vaccinaţi până acum în Rusia împotriva coronavirusului şi au fost expediate în teritoriu mai mult de 1,5 milioane de doze de vaccin, a anunţat ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, relatează Moldpres conform News.ro.

Rusia, care a lansat în decembrie un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V, vaccin fabricat în ţară, se află pe locul patru în lume în privinţa numărului de cazuri de coronavirus.

De la 1 ianuarie, persoanele care sunt vaccinate în Rusia primesc un certificat electronic de vaccinare, a precizat Muraşko. Agenţia TASS notează că ministerul păstrează o bază de date cu ruşii care s-au vaccinat.

Vaccinul Sputnik V, pe care Rusia a început să îl trimită şi în alte ţări, este administrat în două doze, cu componente diferite, la o diferenţă de 21 de zile.

Săptămâna trecută, Rusia a trimis 300.000 de doze de vaccin în Argentina, ceea ce a provocat frustrare în ţară, unii ruşi spunând că ar trebui să fie disponibile mai multe doze acasă.

Sâmbătă, 2 ianuarie, Rusia a raportat 26.301 noi cazuri de coronavirus, totalul ajungând la 3.212.637. În ultimele 24 de ore au murit 447 de oameni în Rusia din cauza Covid-19. În total, au decedat din cauza coronavirusului 58.002 ruşi.

 

foto: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!