ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor să vaccineze anti-covid câte un milion de oameni zilnic.

15:16 | 04.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/.Campania de vaccinare anti Covid-19 din Statele Unite câștigă avânt și ar putea ajunge la un milion de injecții pe zi, au asigurat oficialii americani duminică în fața criticilor privind întârzierea inițială într-o țară care tocmai a trecut de 350.000 de decese, relatează Moldpres cu referire la PSNews.

„Au existat unele disfuncționalități”, a recunoscut pe ABC eminentul imunolog american Anthony Fauci, care consiliază guvernul cu privire la criza sănătății. Șeful serviciilor publice de sănătate din SUA, Jerome Adams, a subliniat la CNN că vaccinările au început într-un context dificil: în plină explozie a numărului de cazuri și în perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului, punând la încercare echipele medicale.

Guvernul lui Donald Trump promisese 20 de milioane de persoane vaccinate înainte de sfârșitul anului 2020. În prezent, puțin peste 4,2 milioane de persoane au primit prima doză din unul din cele două vaccinuri autorizate în țară (Pfizer și Moderna), potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

 

foto: cotidianul.md

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!