ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de instalare a apeductului de pe strada Ion Creangă din Chișinău se apropie de sfârșit

12:32 | 05.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/.Lucrările de instalare a apeductului de pe strada Ion Creangă din Chișinău se apropie de sfârșit. Din necesarul de 753 de metri de apeduct au fost instalați 667 de metri, restul vor fi instalați până la 17 ianuarie, transmite Moldpres.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi că în maximum o săptămână va fi gata instalarea apeductului pe strada Ion Creangă din Chișinău. Edilul capitalei a specificat că "lucrările de pozare a canalizării au un termen mai lung de exectuare – de până la o lună". „Responsabilii spun că lucrările se desfășoară în termen și în conformitate cu graficul”, a notat Ceban.

Lucrările de reparație a străzii Ion Creangă din Chișinău au început în luna noiembrie 2020, din volumul total de intervenție renovarea rețelelor de apeduct și canalizare reprezintă 29% și reparația propriu-zisă a străzii - 71%. Lucrările de drum și amenajarea teritoriului vor fi realizate în perioada: aprilie-august 2021.

Valoarea proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 69, 22 milioane lei, compania „Genesis International" SRL, care a câștigat concursul pentru reparația acestei străzi oferă un termen de garanție al lucrărilor efectuate de cinci ani.

 

foto: moldpres.md

img21000056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!