ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kremlinul anunță că Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat despre o posibilă producţie comună de vaccinuri

15:00 | 05.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/.Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre posibilitatea unei „producţii comune de vaccinuri” împotriva COVID-19, a anunţat Kremlinul, citat de Agerpres. 

Rusia încearcă să-şi intensifice capacităţile în domeniul vaccinurilor împotriva SARS CoV-2, potrivit AFP.

În timpul unei conversaţii telefonice, cei doi şefi de stat au abordat „problemele de cooperare din lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar accentul a fost pus pe perspectivele posibile de producţie comună de vaccinuri”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

„A fost convenit să fie continuate contactele asupra acestui subiect între Ministerele Sănătăţii şi alte structuri specializate ale celor două ţări”, se adaugă în comunicat. 

Potrivit Kremlinului, Putin şi Merkel au discutat de asemenea despre reglementarea conflictului dintre forţele Kievului şi ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, conflict în mare parte îngheţat după acordurile de pace semnate în 2015, dar a cărui componentă politică se află într-un punct mort.

 

foto: Guliver/GettyImages

img21000058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!