ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

16:10 | 05.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/.Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 5 ianuarie 2021, o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Doamna Maia Sandu i-a mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Președintele Maia Sandu a menționat că, inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale.

„Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune.” a declarat Maia Sandu.

 

foto: deschide.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!