ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În autobuzele și trolebuzele din Chișinău începe testarea proiectului de taxare electronică

16:34 | 05.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/.În autobuzele și trolebuzele din Chișinău începe implementarea unui proiect pilot de taxare electronică, transmite Moldpres.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că în sistemul de transport urban al municipiului va fi  implementat proiectului pilot privind sistemul de taxare electronică. Potrivit lui Ceban, testarea sistemului de taxare electronică va începe „în timpul apropiat” şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA care vor suporta toate cheltuielile.

Edilul capitalei a specificat că a semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru ca acestea să poată începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public.

Potrivit lui Ceban, sistemul de taxare electornică va fi testat timp de 2-3 luni după care va fi instalat echipamentul electronic, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport, se vor desfășura campanii de informare.

 

foto: ntv.md

 

img21000063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!